Ege Sıra Konak’taki binalara geldi!

Sıra Konak’taki binalara geldi!

10.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Milliyet Gazetesi Ege Temsilcisi Aslı Öktener'e projelerini anlattı, “İzmir Büyükşehir’in bina tarama çalışmalarında sıra bize geldi” dedi.

Sıra Konak’taki binalara geldi


Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, göreve gelir gelmez önceliği; bütçede tasarruf, kentin temizliği, aydınlatma ve kaldırım işgali çalışmalarına verdi. Projelerini Milliyet Ege’ye anlatan Başkan Mutlu, “Kaldırım işgaline karşı denetimleri başlattık ama İlk etapta ceza kesmiyoruz. Esnaftan eşyalarını içeri çekmesini istiyoruz. Büyükşehirle birlikte çalışıyoruz. Çünkü büyük caddeler onlarda. En çok şikayet de Güzelyalı İnönü Caddesi, Hatay ve Alsancak Kıbrıs Şehitleri bölgesinden geliyor. Parklardaki karanlıkla mücadele, yanmayan sokak lambaları da önceliğimiz. Gediz’le ortak çalışıyoruz. Bir dahaki seçimde yol, asfalt, çöp probleminin olmaması gerekiyor. Konteynerlerin çoğunun ağzı açık, onları kapattırmaya çalışıyorum. Sosyal projeler kapsamında ise hızlıca kreş açabileceğimiz kendi elimizdeki mekanlara bakıyoruz. Kreşin ardından emekli lokali de devreye alınacak. İlk açacağımız yer de Kemeraltı’nda olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kentteki yaşlı yapı ve gecekondu stokuna değinen Başkan Mutlu şöyle devam etti; “Kentsel dönüşümle ilgili vali bey ile de konuştum. Elbette acilen yapılması gerekiyor. İzmir Büyükşehir, Bayraklı ve Bornova’daki bina taramasını bitirdi. Sıra bizde, Konaktaydı. Ona Karşıyaka da dahil oluyormuş. Heyecanla bekliyoruz. Çünkü sonuçlar planlarımıza altlık oluşturacak. Aynı zamanda mikro bölgeleme de var. Şimdi sahilde arkadaşlar diyor ki, ‘Hadi bunları yıkalım yüksek yapı yapalım’. Ben de diyorum ki, ‘Önce zemin çıksın’. Zemin kaç katı taşıyacak? Tüm bunlara göre yol izleyeceğiz.”

‘1 ayda ciddi tasarruf yaptık’

Belediyede tasarruf dönemine girdiklerinin altını da çizen Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Öncelikle müdürlerimizin gündüz sadece işle ilgili havuzdan araç kullanmasını sağladık. Onun dışında evlerinden servisle alınıyorlar. Böylece 1 ayda ciddi tasarruf yaptık. Şimdi mesela temizlik işlerinin, 3 vardiyasının araba seferleri için mazot tasarrufu için çalışacağız. İşte elektrik vs. nerelerden kısabilirsek kısacağız. Fazla mesai konusunda da birimler uyarılıyor ve düzenleme yapılıyor. Bu şekilde bütçeyi disipline etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.