Ege Bodrum'a 5 milyar dolar!

Bodrum'a 5 milyar dolar!

21.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Bodruma 5 milyar dolar

Türkiye’nin gözbebeği Bodrum, yatırımcı akınına uğradı. Sekiz firma beş milyar dolarlık tesisle ilçeye ekonomik katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kış nüfusu 165 bin sınırını aşan, yaz mevsiminde yaklaşık 1.5 milyon yerli ve yabancı konuk ağırlayan Bodrum, her geçen gün büyümesini sürdürüyor. Başta Four Seasons Resort olmak üzere; Çağdaş Holding, Ant Yapı, Nef, Aksoylar, Besa, Mesa ve Orjin Grup gibi büyük kuruluşlar yatırıma başladı.

‘HER TÜRLÜ PROJEYE AÇIĞIZ’

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; doğayla barışık, ilçenin kentsel kimliğine zarar vermeyecek her projeye açık olduklarını ve desteklediklerini belirtti. Bir konuda tepkili olan Kocadon, “Bodrum Havalimanı’ndan ilçemize kadar her yeri Bodrum diye pazarlıyorlar. Buna karşıyım” diyor.

300 bin İngiliz gelecek

Bu yıl yüzde 80 doluluk oranı beklediklerini, Türkiye’ye üç milyon İngiliz’in geleceğini, bunun 300 bininin ilçelerinde konaklayacağını söyleyen Başkan Mehmet Kocadon, “Londra’dan Bodrum’a tarifeli uçak seferleri, 15 Haziran’da başlıyor. Ne zaman 2012 yılı rakamını yakalarız, turizm o zaman patlar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

YAZAR YAZISINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN