Cumartesi İyi hissetmenin günü 10 yaşında

İyi hissetmenin günü 10 yaşında

29.05.2021 - 03:05 | Son Güncellenme:

Global Wellness Day onuncu yılında pandemi koşullarında bir kez daha online düzenleniyor. 12 Haziran’daki etkinliğin teması “Zihinsel Sağlığımızı Korumak”.

İyi hissetmenin günü 10 yaşında

 

Global Wellness Day, 2012’de Türkiye’de başlayan yolculuğuna 10. yılında 65 ülkeden alanında uzman konuşmacıların etkinlikleriyle devam ediyor. 2012’de bu yana her haziranın ikinci cumartesi günü kutlanan Global Wellness Day bu yıl pandemi koşullarında online düzenlenecek. Bu yılki etkinliğin ana teması “Zihinsel sağlığımızı korumak.” 12 Haziran’da 12 saatlik ücretsiz canlı yayın Türkiye saatiyle 09.00 - 21.00 arasında YouTube’dan takip edilebilecek.

Haberin Devamı

Global Wellness Day’in kurucusu Belgin Aksoy, “16 ile 24 yaşları arasındaki kişiler yalnızlık hissini en çok bildiren grup. Genç yetişkinlerin çoğu, başkalarıyla bağlantı kurmak için zaten çok utangaç ve içe dönük; Covid-19 kesinlikle duruma yardımcı olmuyor” diyerek onuncu yılında Global Wellness Day’in “Bir gün, tüm yaşamınızı değiştirebilir!” sloganının altını çiziyor. 12 saatlik canlı yayın kutlamasına katılacak isimler arasında aktör ve senarist Said Taghmaoui, İngiltere Eğitim Bakanlığı’nın Gençlik ve Ruh Sağlığı Elçisi Dr. Alex George, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan ve üç kez altın madalya alan Cezayirli güreşçi Abdelkarim Fergat, Polonyalı Akordeon Virtüözü Marcin Wyrostek, Opera Sanatçısı Boyd Owen da yer alıyor.

Haberin Devamı

Pandeminin elverdiği koşullarda Barbados’da doğa yürüyüşü ve dans, Macaristan’da pilates ve yoga, Yeni Zelanda’da BoxHIIT ve Zumba, Porto Riko’da ses meditasyonu ve aromaterapi atölyeleri gibi birçok fiziksel ve online etkinlik düzenlenecek.