C Harfiyle Başlayan Atasözleri Can Çıkmayınca Huy Çıkmaz

Can Çıkmayınca Huy Çıkmaz

25.11.2020 - 13:57 | Son Güncellenme:

Atasözleri eskilerin deneyim ve yaşanmışlıkları sonucu onlar tarafından oluşturulmuş sözlerdir. Öğüt ve uyarı içeriklidir. Bazıları ise tavsiye vermektedir. Bilgece edilmiş sözlerdir. Manaları derin olmaktadır. Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözü de bunlardan biridir. Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözünün anlamı nedir? Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözünün cümle içinde kullanımı nasıldır? Benzeri bilgileri derledik.

Can Çıkmayınca Huy Çıkmaz

Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözünü bir insanın karakterinin kolay kolay değişmeyeceğini, gelişim gösterse de bu gelişimlerin çok büyük derecelerde olmayacağını ifade etmek amacıyla kurulmuş sözlerdir.

Haberin Devamı

Can Çıkmayınca Huy Çıkmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözü bütün insanlar için olan ortak bir durumu ifade etmektedir. Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözünün anlamı şu şekildedir: İnsan kişiliğinin bir parçası olan huy, kişiliğin oluşumu sırasında ortaya çıkar. Huy, ölünceye kadar da sürüp gider. Huyun değiştirilmesi hemen hemen olanaksızdır.

Can Çıkmayınca Huy Çıkmaz Atasözünün Kısaca Açıklaması

Can çıkmayınca huy çıkmaz atasözü çeşitli cümle türlerinde kullanılmaktadır. Örneğin: Boşuna huyu değişir diye bekleme. Boşuna dememişler can çıkar huy çıkmaz diye!