Cadde Yeşil Yol oyuncuları kim? Yeşil Yol konusu nedir, hikayesi gerçek mi, uyarlama mı?

Yeşil Yol oyuncuları kim? Yeşil Yol konusu nedir, hikayesi gerçek mi, uyarlama mı?

26.05.2021 - 22:23 | Son Güncellenme:

Yeşil Yol filmi en etkileyici dram filmlerinden biri olarak sinema tarihine adını yazdırdı. Özellikle konusu ve oyuncuları filmi başarılı kılan diğer unsurlardan. Stephen King'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlandı. Peki, Yeşil yol oyuncu kadrosunda kimler var?

Yeşil Yol oyuncuları kim Yeşil Yol konusu nedir, hikayesi gerçek mi, uyarlama mı

Film 1999 yapımı ABD dram filmidir. Yönetmeni ve senaristi Frank Darabont'tur. Yeşil Yol filminin ödülleri de hayli ilgi çekici. Film, En İyi Film Akademi Ödülü, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü ve En İyi Özgün Müzik Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Haberin Devamı

YEŞİL YOL KONUSU

Oldukça iri bir adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkûm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğaüstü güçlere sahiptir. Hapishanenin infaz odası başgardiyanı Paul Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar. Hasta olan Edgecomb'un, Coffey'nin güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişmeye başlar. Coffey, doğaüstü gücü sayesinde kendi içine çektiği hastalıkları ağzından serbest bırakarak hayatına devam edebilmektedir. Edgecomb'un Coffey hakkındaki düşünceleri, onun bu gücünün farkına varmasıyla tamamen değişmeye başlar. Coffey bu gücü sayesinde mucizeler yaratmaktadır ve Edgecomb bu mucizenin yaşamaya devam etmesi gerektiğini düşünmektedir.

Haberin Devamı

YEŞİL YOL GERÇEK Mİ? 

20 yüzyılda ABD'de yaşanan bir olaydan esinlenen Stephen King, bu davadan ilham alarak 1999’da sinemaya taşınan “Yeşil Yol” adlı kitabını yazdı. 

YEŞİL YOL OYUNCULARI

Tom Hanks

David Morse

Bonnie Hunt

Michael Clarke Duncan

Sam Rockwell

James Cromwell

Michael Jeter

Graham Greene

Doug Hutchison

Jeffrey DeMunn