Cadde Yeşil Yol filmi konusu ve oyuncu kadrosu! Yeşil Yol filmi kaç yılında çekildi?

Yeşil Yol filmi konusu ve oyuncu kadrosu! Yeşil Yol filmi kaç yılında çekildi?

10.07.2021 - 20:05 | Son Güncellenme:

Yeşil Yol filmi bu akşam TRT 1 ekranında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. 1999 yapımı dram filmi olan Yeşil Yol'da oldukça iri bir adam olan John Coffey'in iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum edilmiştir. Bazı doğaüstü güçlere sahip olan Coffey hapishane başgardiyanı ile aralarında yaşanan olayları konu alır. İşte Yeşil Yol filmi konsu ve oyuncu kadrosu...

Yeşil Yol filmi konusu ve oyuncu kadrosu Yeşil Yol filmi kaç yılında çekildi

Yeşil Yol filmi nerede kaç yılında çekildi sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 1999 yılında vizyona giren Yeşil Yol filmi bu akşam TRT 1 ekranında yeniden izleyici ile buluşacak. Birçok ödüle aday gösterilen Yeşil Yol filminde iki küçük kızı öldürmekle idama mahkum edilen iri cüsseli bir adam olan John Coffey ve hastane baş gardiyanı Paul Edgomb arasında yaşanan olaylar filmde konu alınır

Haberin Devamı

Yeşil Yol (orijinal ismiyle The Green Mile), 1999 yapımı dram filmidir. Yönetmeni ve senaristi Frank Darabont'tur. Film Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Film, En İyi Film Akademi Ödülü, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü ve En İyi Özgün Müzik Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

YEŞİL YOL FİLMİ KONUSU

Oldukça iri bir adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkûm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğaüstü güçlere sahiptir. Hapishanenin infaz odası başgardiyanı Paul Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar. Hasta olan Edgecomb'un, Coffey'nin güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişmeye başlar. Coffey, doğaüstü gücü sayesinde kendi içine çektiği hastalıkları ağzından serbest bırakarak hayatına devam edebilmektedir. Edgecomb'un Coffey hakkındaki düşünceleri, onun bu gücünün farkına varmasıyla tamamen değişmeye başlar. Coffey bu gücü sayesinde mucizeler yaratmaktadır ve Edgecomb bu mucizenin yaşamaya devam etmesi gerektiğini düşünmektedir.

Haberin Devamı

YELİL YOL FİLMİ ÇEKİMLERİ NEREDE YAPILMIŞTIR?

Çekimlerin yapılacağı mekân olarak, şimdilerde artık kullanılmayan Tennessee Eyalet Hapishanesinde karar kılınmıştır. İnfazların yapıldığı elektrikli sandalyenin tasarımı yapılırken New York'taki Sing Sing Hapishanesindeki gerçeğinden yararlanmıştır.

YEŞİL YOL FİLMİ OYUNCU KADROSU

Oyuncu Rol
Tom Hanks Paul Edgecomb
David Morse Brutus 'Brutal' Howell
Bonnie Hunt Jan Edgecomb
Michael Clarke Duncan John Coffey
Sam Rockwell 'Vahşi Bill' Wharton
James Cromwell Hal Moores
Michael Jeter Eduard 'Del' Delacroix
Graham Greene Arlen Bitterbuck
Doug Hutchison Percy Wetmore
Jeffrey DeMunn Harry Terwilliger