Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Televizyonlarda ne izlemek istiyorsunuz?” anketlerinden yıllardır, “Belgesel” yanıtı çıkar ama insanların çoğu ‘kalite’yi değil, ‘basit’i seçer...
Örneğin, Türkiye’nin en ünlü belgeselcisi Coşkun Aral’ı sosyal medyada 165 bin kişi takip ederken, Instagram fenomeni ‘Ablan star bebeğim’in, skandal video’yu çekip paylaştığında 3.1 milyon takipçisi vardı. Skandal video’dan sonra Aral’ın toplam takipçisinden fazlasını kaybetti ama 2.9 milyon kişi hâlâ peşinde ve işleri tıkırında...
“Kaşarlık yaparak adımı duyurdum” diyen YouTuber kadının her platformda birkaç milyon takipçisi var ve AVM’lerden bir tanıtım için istediği para 50 bin TL.
Şampiyonlar Ligi finalinde sevgilisine ait sitesinin reklamı için yarı çıplak sahaya dalan kadını taklit ederek Vodafone Park’taki Liverpool-Chelsea maçında sahaya giren YouTube şöhretinin bile 4.5 milyon abonesi var!
Dünyanın izlediği maçta, reklam için küfür yazılı kıyafetle sahaya dalıp, Türkiye’nin imajına gölge düşüren YouTuber, bir ceza aldı mı?
Hayır... İfadesini verdikten sonra serbest bırakıldı. Sadece 30 bin kişinin takipten çıktığı ‘Deli mi ne?’nin yaptığı rezillik yanına kâr kaldı!
Yaptıkları paylaşımlar, RTÜK denetimindeki mecralarda olsa ceza üzerine ceza alacak bu insanlar; milyonlarca abone, takipçi ve tıklanmaya ulaşıp, sanal alemin para basan şöhretleri oluyorsa, herkesin şapkasını önüne koyup, düşünmesi gerekmez mi? Özellikle de, sanal alemin getirdiği özgürlüğü, argo ve küfürlü paylaşımlarla hoyratça kullananları takip ederek ödüllendirip, para basan şöhretler haline getirenler.

SANAL ALEMİN ŞÖHRETLERİ

Haberin Devamı

YAZIN ‘HİT’İ, GÜLBEN VE SEDA’NIN SÖZLERİ
Bu yazın ‘hit’i şarkıcılardan değil, Burak Altındağ’dan geldi. Gülben Ergen’in, “Bana; unutmayın ki hiçbir şey olmaz” sözüyle Seda Sayan’ın “Unutmayın ki, bizim topuğumuza kurban olsunlar”ı birleştirip, şahane bir şarkı yaptı.
Altındağ, Gülben ve Seda’nın olay sözlerinin altına yerleştirdiği tekno müzik eşliğinde hazırladığı video’yu, “Yazın hit’i belli oldu” notuyla paylaştı. Instagram’da 1 milyon takipçisi olan Altındağ’ın video’suna beğeni ve yorum yağdı. 455 bin beğeni ve bin 200 yorum alan “Bana unutmayın ki hiçbir şey olmaz”ı, binlerce sosyal medya kullanıcısı kopyalayıp, paylaştı.
Ergen, yeni şarkısı ‘Müsaadenle’den daha çok ses getiren klibi yapan Altındağ’ın paylaşımına, “Hahaha, klipte sen olmalısın” diye yazdı.
Sonra baktım; kollarına, tişörtlerine, “Bana; unutmayın ki, hiçbir şey olmaz” yazdırıp sosyal medyada paylaşanlar bile var. Şarkıcının bu paylaşımlardan bir kısmını Instagram hikayesi yapması da ilginç!

Haberin Devamı

ALTINCI SEZONU ABD’DE AÇACAK
Hayatını anlattığı tek kişilik gösterisi ‘Aşk ve Komedi’yle beş sezondur kapalı gişe oynayan Nilgün Belgün, sonbaharda Kaliforniya ve Washington DC’yi kapsayan 10 günlük ABD turnesine çıkacak. Şimdiye kadar yurt dışında Paris, Londra, Stockholm, Bregenz ve New York’ta sahnelediği gösterisinin altıncı sezonunu, Amerika’da açacak Belgün’ün turne programı şöyle:
20 Eylül: Los Angeles
24 Eylül: San Diego
27 Eylül: San Jose
28 Eylül: Seattle
Türkiye’deki gösterilerine ekim ayında başlayacak Belgün, 9 Kasım’da da Cenevre’ye gidecek.

SANAL ALEMİN ŞÖHRETLERİ

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ
“Kendi kendisinden utanmayan, yeryüzünde hiç kimseden utanmaz.” (Neşet Ertaş)